Manufaktura Natura Olej z czarnego kminu 30 ml

Cena promocyjna 22,90 zł 25,00 zł
W magazynie
SKU
MNA00030

Czarny kmin, czarnuszka, jest produktem szeroko stosowanym nie tylko w przemyśle kosmetycznym, ale i w kuchni. Znany ludzkości od tysiącleci ze względu na prozdrowotne i korzystne oddziaływanie na organizm. Oryginalnie pochodzi z Egiptu, gdzie znany jest pod pojęciem oznaczającym „złoto faraonów”. Olej wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno drobnych, czarnych nasion.

Wysyłka: 2-5 dni roboczych

Legenda głosi, że Tutenchamon był tak bardzo zafascynowany działaniem czarnego kminu, że rozkazał swoim sługom noszenie go ze sobą cały czas. Po śmierci faraona fiolka z olejem została zamknięta w jego sarkofagu. Kleopatra i Nefretete zawdzięczały mu piękną i jedwabiście gładką skórę.


Czarny kmin, czarnuszka, jest produktem szeroko stosowanym nie tylko w przemyśle kosmetycznym, ale i w kuchni. Znany ludzkości od tysiącleci ze względu na prozdrowotne i korzystne oddziaływanie na organizm. Oryginalnie pochodzi z Egiptu, gdzie znany jest pod pojęciem oznaczającym „złoto faraonów”. Olej wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno drobnych, czarnych nasion.


Polecamy jego stosowanie osobom o cerze dojrzałej, trądzikowej, problematycznej, alergicznej, wrażliwej, suchej. Pomaga w leczeniu niedoskonałości i podrażnień. Produkt nie powinien być stosowany u dzieci poniżej trzeciego roku życia.


Olej z czarnego kminu błyskawicznie się wchłania, nie pozostawia na skórze tłustego filmu.


Działanie:


Antybakteryjne,

Antyoksydacyjne,

Zmiękczające,

Przeciwzapalne,

Przeciwgrzybicze,

Przeciwbólowe,

Wygładzające,

Regenerujące.

 


Charakteryzuje się charakterystycznym, gorzkawym, zielnym zapachem i ciemnożółtym kolorem.


Nazwa surowca wg INCI: Nigella sativa (Black Cumin) Seed Oil


Zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Naturalny


Składniki odżywcze w składzie produktu:


Nienasycone kwasy tłuszczowe,

Olejki eteryczne,

Witaminy z grupy B, A, C i PP,

Wapń, cynk, miedź, żelazo,

Fitosterole,

Kwas foliowy,

Tymochinon.

 


Produkt nie zawiera sztucznych konserwantów, barwników. To certyfikowany surowiec kosmetyczny, pozyskiwany z legalnych źródeł, został przebadany pod kątem mikrobiologicznym. Pakowany w ciemne szkło chroniące przed szkodliwym wpływem promieni słonecznych. Produkt wegański, nie testowany na zwierzętach.


 


Przechowywanie:


Przechowuj olej w miejscu chłodnym i ciemnym. Zalecamy przechowywanie w lodówce.


Jak stosować olej z czarnego kminu?


wmasowany w skórę głowy stymuluje proces wzrostu włosów wzmacniając mieszki włosowe,

osobom o cerze mieszanej i tłustej zalecamy używanie zamiast kremu do twarzy; szybko się wchłania i wygładza skórę,

nałóż na skórę własnoręcznie wykonaną pastę łącząc miód i olej z czarnego kminu – po pół godziny skóra będzie promienna i wysoce nawilżona,

osoby walczące z trądzikiem wspomogą jego leczenie nakładając na twarz pastę złożoną z oleju i octu jabłkowego,

olej dodany do kremów, balsamów, szamponów i odżywek zadziała jako przeciwutleniacz i czynnik przeciwzapalny wzmacniając pielęgnację skóry i włosów,

czystym olejem wykonaj masaż obolałych pleców i zwiotczałych mięśni,

W masażu, szczególnie obolałych, spiętych mięśni, samodzielnie lub w połączeniu z innym olejem bazowym i olejkami eterycznymi,

Jako faza tłuszczowa w domowych kosmetykach,

Bezpośrednio jako na twarz, lub w połączeniu z ulubionym kremem lub serum,

Jako naturalna odżywka na końce włosów,

Sprawdzi się jako produkt pielęgnujący paznokcie i skórki,

Olej z czarnego kminu pomaga w leczeniu uszkodzonej skóry, także przy oparzeniach słonecznych,

Jako olejek do kąpieli, szczególnie w momencie przeziębienia (do wanny z ciepłą wodą wlej około 10 ml oleju, opcjonalnie z kilkoma kroplami olejku eukaliptusowego).

Więcej informacji
Producent Manufaktura Natura
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Manufaktura Natura Olej z czarnego kminu 30 ml
Copyright © 2021 myhappysmile.pl