Manufaktura Natura Olej z krokosza barwierskiego 30 ml

Cena promocyjna 14,75 zł 25,00 zł
W magazynie
SKU
MNA00050

Krokosz uprawiany był już w starożytnym Egipcie. Wtedy prawo do tego miał wyłącznie faraon. Wieki później pomarańczowo-czerwone kwiaty tej rośliny stosowane były jako tańszy substytut szafranu. Dziś krokosz ceniony jest ze względu na tłoczony z niego olej o dobroczynnych właściwościach. Ten specyfik o delikatnym, orzechowym zapachu posiada wielu zwolenników na całym świecie.


Wysyłka: 2-5 dni roboczych

Krokosz uprawiany był już w starożytnym Egipcie. Wtedy prawo do tego miał wyłącznie faraon. Wieki później pomarańczowo-czerwone kwiaty tej rośliny stosowane były jako tańszy substytut szafranu. Dziś krokosz ceniony jest ze względu na tłoczony z niego olej o dobroczynnych właściwościach. Ten specyfik o delikatnym, orzechowym zapachu posiada wielu zwolenników na całym świecie.


Produkt jest odpowiedni dla osób o każdym typie cery, w tym tłustej i problematycznej.


 


Działanie:


Przeciwstarzeniowe, chroniące przed szkodliwym działaniem wolnych rodników,

Nawilżające,

Regenerujące, przyśpiesza gojenie ran i niedoskonałości,

Poprawia elastyczność skóry,

Wyrównuje poziom wydzielania sebum.

 


Charakteryzuje się złotym, szafranowym kolorem i delikatnie orzechowym zapachem.


Nazwa surowca wg INCI: Carthamus Tinctorius Seed Oil


Składniki odżywcze w składzie produktu:


Kwasy: linolowy, arachidowy, olejowy, palmitynowy, stearynowy,

Witaminy: E (silny antyoksydant), A.

 


Produkt nie zawiera sztucznych konserwantów, barwników. To certyfikowany surowiec kosmetyczny, pozyskiwany z legalnych źródeł, został przebadany pod kątem mikrobiologicznym. Pakowany w ciemne szkło chroniące przed szkodliwym wpływem promieni słonecznych. Produkt wegański, nie testowany na zwierzętach.



Przechowywanie:


Po otwarciu opakowania zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.


Jak stosować olej z krokosza barwierskiego?


jako czysty olejek do ciała lub dodatek do kosmetyków takich jak kremy, balsamy i emulsje,

kilka kropel oleju nanieś kolistymi ruchami na skórę twarzy omijając okolice oczu – spłyci zmarszczki, nada skórze elastyczność i sprężystość,

jeśli jesteś posiadaczką cery tłustej, polecamy stosowanie go jako środka normalizującego wydzielanie sebum,

olej z krokosza barwierskiego znany jest ze swojego zastosowania przy depilacji; nałóż go na skórę po depilacji usuwającej cebulki włosów, zaczekaj aż się wchłonie, a nadmiar zbierz chusteczką; opóźni to odrastanie włosków na nogach i pod pachami,

to doskonały eliksir dla skóry – odżywi, nawilży, chroni także przed działaniem promieniowania UV,

stosuj go jako środek chroniący włosy przed czynnikami zewnętrznymi – nanieś kilka kropel na dłonie, rozmasuj i wetrzyj we włosy, a po 30 minutach umyj włosy ulubionym szamponem,

jest idealnym produktem chroniącym końcówki włosów,

stosuj jako olejek do masażu całego ciała

Więcej informacji
Producent Manufaktura Natura
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Manufaktura Natura Olej z krokosza barwierskiego 30 ml
Copyright © 2021 myhappysmile.pl