Mydłostacja Olej z Pestek Malin

Cena promocyjna 25,90 zł 29,00 zł
W magazynie
SKU
MYST00019

Obłędnie pachnący malinami olej chroniący przed promieniami UV. Malina to naturalna ochrona dla naszej skóry. Olej z pestek malin, nierafinowany, zimnotłoczony to cudownie pachnący i aksamitny antyoksydant, ochraniacz i ukojenie dla zmęczonej skóry. Jest miękki, aksamitny i szybko się wchłania nie pozostawiając świecącej warstwy.

Wysyłka: 2-5 dni roboczych

To cudo nie ma sobie równych jeżeli chodzi o olejową ochronę przed promieniami UV. Malina to naturalna ochrona dla naszej skóry. Olej z pestek malin, nierafinowany, zimnotłoczony to cudownie pachnący i aksamitny antyoksydant, ochraniacz i ukojenie dla zmęczonej skóry. Jest miękki, aksamitny i szybko się wchłania nie pozostawiając świecącej warstwy. Olej tłoczony z pestek maliny to bogactwo kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. To właśnie one utrzymują odpowiedni balans wodny skóry zapewniając, że jest ona nawilżona (używać olej na hydrolat lub wodę). Tak więc polecany jest do skóry zarówno tłustej jak i suchej, gdyż zbilansuje poziom wody i sebum w skórze. Ponadto olej z pestek malin to bogactwo witaminy E – naturalnego antyoksydantu oraz witaminy A, która wspomaga regenerację skóry, włosów i paznokci. Ma także bardzo dobry wpływ na cerę trądzikową. To zimnotłoczone cudo stało się naszym ulubieńcem wśród olei ponieważ właśnie dzięki kwasom tłuszczowym i dobroczynnym witaminom wspaniale regeneruje naskórek, zmniejsza skutki stresu antyoksydacyjnego, wygładza, przyspiesza gojenie się drobnych ran i poprawia barierę lipidową skóry. Działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie oraz pobudza regeneracje nabłonków oraz tkanki łącznej. Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukując zmarszczki. Zwalcza zaburzenia w metabolizmie tłuszczów spowodowane brakiem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.


Zawartość w oleju kwasu elagowego sprawia, że posiada on także właściwości przeciwnowotworowe oraz zabezpieczające przed mutacją genów.


Skład: Zimnotłoczony, nierafinowany olej z pestek malin


INCI: Rubus Idaeus ( Raspberry) Seed Oil


Opakowanie: buteleczka z ciemnego szkła


Pojemność: 30 ml


Stosowanie: można stosować go rano po przemyciu twarzy pod makijaż lub jako dodatek kilku kropel do ulubionego kremu. Zalecamy róznież stosowanie oleju na noc gdyż chroni skórę przed powstawaniem zmarszczek mimicznych oraz skutkami stresu oksydacyjnego.

Więcej informacji
Producent Plantea
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Mydłostacja Olej z Pestek Malin
Copyright © 2021 myhappysmile.pl