YOUR NATURAL SIDE Olej z Pestek Moreli nierafinowany Organic 30ml

21,99 zł
W magazynie
SKU
YNS00004

Olej z pestek moreli to bogactwo kwasu oleinowego (Omega-9). Polecany do skóry suchej, dojrzałej, łuszczącej się, z widocznymi oznakami starzenia. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji włosów zniszczonych, suchych, łamliwych czy osłabionych paznokci. Polecany w profilaktyce rozstępów. Olej posiada jasną barwę i delikatny migdałowo-orzechowy aromat.


Olej z pestek moreli to bogactwo kwasu oleinowego (Omega-9). Polecany do skóry suchej, dojrzałej, łuszczącej się, z widocznymi oznakami starzenia. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji włosów zniszczonych, suchych, łamliwych czy osłabionych paznokci. Polecany w profilaktyce rozstępów. Olej posiada jasną barwę i delikatny migdałowo-orzechowy aromat.


Idealny do pielęgnacji: 

skóry delikatnej, łuszczącej się

cery suchej, mało elastycznej

dojrzałej, z oznakami starzenia

suchych, niesfornych włosów

skóry o nierównym kolorycie


Stosowanie:

jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników

jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia

masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne

wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę

maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników

maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem

zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów

preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią

jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego

jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka

jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski


Specyfikacja produktu:

Nazwa surowca wg. INCI: Prunus Armeniaca Kernel Oil (olej z pestek moreli nierafinowany 100%)

Kraj pochodzenia: Turcja

Postać: płynny olej o jasno żółtym zabarwieniu oraz migdałowym zapachu

Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć

Trwałość: podana na opakowaniu

Surowiec użyty do produkcji posiada Certyfikat Soil Association Organic


30 ml butelka szklana z pipetą


Ciekawostki:

Olej z pestek moreli powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion owoców moreli zwyczajnej Prunus Armeniaca

Morela zwyczajna uprawiana jest powszechnie w wielu zakątkach świata. Pierwotnie pochodzi z Azji, gdzie uprawiana jest już od kilku tysięcy lat

Łacińska nazwa moreli pochodzi od Armenii, kraju gdzie owoc ten jest bardzo ceniony

Barwa morelowa jest trzecim kolorem na fladze ormiańskiej


Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:YOUR NATURAL SIDE Olej z Pestek Moreli nierafinowany Organic 30ml
Copyright © 2020 myhappysmile.pl